Wednesday, September 30, 2009

lipas oh lipas

Posted by H.A.M.I.M at 3:42 AM 0 comments
traumaaa ok!!!!! aku xtahulah aku mmg wangi sgt ke darah manis sgt ke smpi lipas lari g bilek aku...nk kate kotor sorry sikit...aku konpius...phamla ko ilang tmpt perlindungan tp aku takot tau x!!!!! ni cleaner bersihkan corridor jet lantai ngn air so umah dieorg basah tp tensen nk tido xleh akibat takut nk study pn takut terpandang2 sekeliling...eee semalam mudzalipah the hero da tlg tngkap nie hrnie de sekor sesat...tlg!!!!! esok aku midterm xstudy ape neh n xleh tido kerana terlampau takot....aku rase da ckup selamat da atas kerusi td g toilet then amek air..pastu ngn confident dan tanpa ragu2 aku duk semula atas kerusi ngadap laptop...tetibe cm xsedap ati meremang semacam tp aku sedap2 kn hati...tetibe rase menatang merayap n lipas kt kaki aku ok!!!sial....aku da r takot pikir org tdo xterkeluar jeritan soprano aku!!!nsib xpkai short kalu x mmg kena samak r kaki aku...tetibe tah bile mase die da kt ruang tgh aku pn ketuk r ngn penyapu..ni aku asyik meremang rase cm ade je kt memane...aku nk tidooooo...tolonggggg.......esok xkire aku ponteng archery pas exam elit n register subject aku nk g jj beli spray lipas n spray nyamuk...xleh jd..aku xselesala.....aku nk kuarkan sume brg n kemas n spray semuanya biar pening nenong2 bau spray asalkan aku x serama lagi!!! awas ko esok siap sedia nk perang ngn aku n aku nk ttup lubang pintu...eee xleh r rase meremang sungguh...

Tuesday, September 8, 2009

iftar pertama di mosque yang meruntun hati

Posted by H.A.M.I.M at 7:54 PM 1 comments
salam..harini masuk ramadhan yang ke-18...entah kenapa hati aku rase hendak ke masjid...kebetulan rumate ku mungkin keluar...aku pergi bersendirian...memang selalu pun aku kemana-mana sendirian...aku pun melangkah ke masjid petang tadi...sesampai di masjid, kelihatan sudah agak ramai orang..aku memilih tempat didalam berdekatan dengan tempat mengambil wudhuk...waktu itu xramai dibarisan ku..ade seorang sister duduk di kiri ku selang dua tempat dariku...sejuk hati melihatnye membaca ayat suci al-Quran...aku pun mengeluarkan notaku yang memang ku bawa untuk dibaca...selang beberapa page, aku perasan semakin ramai orang datang dan aku rase perlu aku menginjak sikit kekiri memandangkan ade 2 tempat kosong..selepas tmpat kosong tu duduklah sister yang sedang mengaji tadi...aku megusap lembut di lengannya untuk bertanya kepadanya adakah orang duduk disebelahnye..namun tiada respon..lalu aku megusap untuk kali kedua...lalu die menolehkan wajahnya dan aku mula bertanya "sis,ade orang duduk x kat sini?"...alangkah terkejut aku mendengar responnye...dengan nada yang marah die menjawap "sy xtahu, sy tgah baca nie kn!" lalu menghadap kembali Quran nya sambil diam seketika dan kemudian meyambung kembali bacaannya...tersentap aku dengan nadanya...terasa bersalah kerana aku mula mempersoalkan tingkah laku ku, adakah salah aku menegur orang yang sedang mengaji? aku mendiamkan diri lalu kembali ke tempat asal...entah kenapa,sebak meruntun hati,lalu mengalirlah air jernih dari kelopak mataku setelah puas aku menahan dek kerana takungan yang penuh...terdetik didalam hati "sampainye hati awk".....tidak bolehkah menjawap dengan nada yang lembut...menganggu sangatkah pertanyaanku?...aku msg papa n along...bertanya adakah tindakan ku salah...jika ia aku sedia meminta maaf...papa kate elok memberi salam terlebih dahulu...kemudian mereka menyuruh aku bersabar...aku bersabar, tapi air mata tidak menipu...betapa aku sedih...aku sudah tekad pada mulanya hendak pulang saja kerana terlampau sedih...tapi ku tenangkan hati dan pergi membasuh mukaku..namun air itu xmampu menghilangkan kesedihanku...ku berkata pada dirku xpela mim,sabar...mungkin rakan2 ku yang mengenali ku tidak percaya tapi sekasar2 aku, aku tetap wanita yang berhati kaca...kerana hal remeh pun aku boleh menitiskan air mata inikan pula sebegini...aku mendiamkan diri dan menyambung kembali bacaanku...tiba2 students indonesia yang duduk berhadapan sister tadi berbual dengan rakan2nya...kuat juga suaranya tapi sister tadi tidak marah pula...malah seketika kemudian handfonenya berdering..boleh pula dia berhenti dan mengambil handfonenya lalu membaca msg dan kemudian ia berulang lagi...sedangkan pertanyaan dan sapaan lembutku dibalas sebegitu??? sister dikiri kananku bertudung labuh mmbaca Quran tidak pula smpai begitu...renung2kanlah kawan2ku...sepatutnya kita memiliki sahsiah yang baik...menarik minat orang membaca Quran dan kagum dengan kita tanpa rasa riak....aku pulang dengan hati yang sayu..bila rumate ku bertanya secara xsengaja aku mengalirkan air mata..xapelah...mungkin harini hariku...

first time di tag..oleh dila si kerinting :)

Posted by H.A.M.I.M at 12:54 AM 2 comments
1) Anda rasa anda HOT?
Ye..sebab org keliling kdg wat aku hot nk mengamuk jer..hahahhaha


2) Upload FOTO kegemaran anda.



3)mengapa anda suka foto ini?
kerana mereka mama n papaku...tanpa mereka aku xde didunia nie..muaxx

4)bila kali terakhir anda makan PIZZA?
xingat r..aku org melayu mkn nasi ngan smbal belacan je..hahaha

5) LAGU terakhir anda dengar?
up-the saturdays

6)Apa yg anda buat selain menyelesaikan TAG ini?
td tido pastu akak tadarus ketuk pintu tnye da baca lum...so bgun la ngaji jap..alhamdulillah

7) Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan NAMA apa?
si cantik manis, jessica alba n megan fox..wah2 dasar tebiat..hahaha


8) TAG lagi 6 orang
1) has

2) atynn
3) ern
4) charlie

5)feb
6)faiz


9) Siapa no 1 bagi anda?
Kawan rapat tapi bukan kembar siam melekat...kami rumate dari 1st year di sini


10) Orang no 3 ada hubungan dengan siapa?
die single kot...???yakah..


11) Kata sesuatu berkenaan dengan no 5..
si cantik rupawan

12) No 4?
teammate yang lawak n tall,dark handsome...kate die r..hahahaha


13) Siapa orang no 2?
atynn kawan sy jugak...penuh dengan emosi dan pandai :)


14) Bagi pesanan kepada orang no 6.
sile la melawat my humble blog neh n jg kwn sy leklok ye :)

Monday, September 7, 2009

so called "kawan"

Posted by H.A.M.I.M at 3:35 PM 0 comments
mulutnye manis walaupun aku xpernah rase
i mean bile berkata..haha
aku tahu kau marah n bla bla tapi aku da cari xde
so boleh x aku pinjam n bla bla

inilah ayat pujangga orang yang konon
gelar diri mereka sebagai "kawan"
tapi semua neh xkekal lame
manis mulut berbicara bersebab

bile hilang madu sepah dibuang
bukan hanye dalam cinta
tapi lumrah dunia malah dalam berkawan juga
kalu xde angin masakan pokok bergoyang

begitulah jua, berkawan
kalau xde pape nk mintak tolong xkanlah tetibe
pijak semut pun nak xmati
manusia...itulah dia

bak kata dr.M melayu mudah lupa
lupa pada jasa orang lain..lupa pada susah senang
lupa hendak membalas jasa
tapi apa dipeduli..diriku xterjejas

kalu die bermasalah kite menolong xmenang tangan
bile masa kite, entahla..aku xtahula..xde la..nanti ye
singkat semacam nadanye...tibe2 busy mcm mak datin
well, melayu mudah lupa

aku x menghina bangsaku
tetapi inilah sikap segelintir manusia diluar sana
yang menyebabkan persepsi orang tidak berubah
ini baru alam universiti...bile bekerja,entahla...

lagi dahsyat bile nak exam atau quiz
kite menolong kalau ade copy kite pass2
bile masa kite, wah2 hebat sungguh sandiwara
terlupala apela..sudahnya nota diberi sebelum quiz..hebat kan??

mengenangkan kawan
padaku walau kau cume duduk disebelahku
didalam hanye satu kelas
aku tetap memanggil kau kawan

kawan bukan perlu memberi duit, hadiah
tetapi saling menghargai..menolong
walaupun hanya kawan biasa tapi itulah perlunya kawan
lainlah pula kalau kawan baik memang ini xpatut terjadi

aku cuma minta kita renungkan
orang yang digelar kawan..
memang tidak rapat tapi belajarla..
belajarlah erti kata sama2 susah sama2 senang

bukan mengharap simpati
tetapi cuma perikemanusiaan
dan rasa perasaan yang ikhlas sebagai sesama insan
apatah lagi sebagai pelajar

jgan diambil kesempatan pada tangan yang dihulur
lantas melupakannya bila senang
ingat, doa orang teraniaya makbul
SEMOGA ALLAH MEMBALAS

Sunday, September 6, 2009

keroncong perut

Posted by H.A.M.I.M at 12:10 PM 0 comments
salam...cmne semua org menghadapi ramadhan? aku sakit perut sehari sblum semalam...diarrhoea sepanjang hari n muntah gak bbrape kali...naik letih...mule2 ingat jap2 ag okla, upenye sepnjang hari...then mlmnye tertido kepenatan...the next day bgun sbb sakit sgt perut,nk xnk g la clinic uia...ttp tidak mmberi kesan, diarrhoea stop tp muntah...daku mmg lesu sepanjang hari...terbaring je kt katil...mlm tu belila pil chi kit teck aun..hahaha,ubt tula yg wat daku lega n leh tdo mlm td...tp daku da fobia nk mkn, coz pas mkn mesti sakit...cmne neh...kalu ye pun nk bg daku KURUS jgnla cmni weh...hahaha...nway, adela minah sorg neh,forgner...groupmate aku, bg arahan cm ketua...bile mase kami lantik anda ek?? syok sendiri...dala jap kate nk wat discussion tp tetibe ilang...tahla,tahan jela nk smpi ke presentation next week...haisshh ckap pasal next week, da nk lik ni laa keje bertimbun...quiz,assignmnt,midterm n presentation....pening nenong2 kepale BETA..nk out da neh..tata :)

Friday, September 4, 2009

rasa hati yang tidak tersingkap dgn mata kasar

Posted by H.A.M.I.M at 2:54 AM 0 comments
hati ini ingin dicintai
hati ini mahukan dirinya
tapi seakan serasa dia jauh
semakin hari jelas dia semakin jauh
kenangan hanya tinggal kenangan
sesuatu yang bukan lagi tidak pasti
malah mustahil kerana dia milik orang
masihkah ada cinta diluar sana untukku??

jauh disudut hati, perasaanku
serasa seakan angin cinta menghembus
tapi seperti kata orang, angin sepoi-sepoi bahasa
seperti bermain dengan cuaca
terkadang cerah elok cuacanya
kadang kala mendung berarak
egonya umpama petir yang muncul tiba-tiba
menjenguk dikala tidak diharap
"rindu?" ditanya sedangkan hatinya
keras seperti batu mahu meluahkan
tetap kelat dan tersekat
perlukah aku menanti
kapal berlabuh di perlabuhan yang tak pasti
atau harusku biarkan diriku berlalu....
tanpa perlu menghiraukannya

aku penat, lelah, tetapi...
dalam masa yang sama aku mahu
mahukan cinta, kasih sayang
tapi masihkah ada sisa cinta untukku??
layakkah diriku menerimanya??
walaupun secebis...ia memadai untuk membuat aku
berhenti berharap...
diriku perlukannya kerana aku penat...
MENANTI....

nukilan : hamim
waktu : 0.55
telah diedit semasa ditype

Thursday, September 3, 2009

Jogging

Posted by H.A.M.I.M at 5:50 AM 0 comments
sesuai ngan tema diatas iaitu JOGGING!!! statement gitu...leh krn daku da terlampau pesat tumbesaran lalu timbullah kesedaran mahu kurus..tetibe jer! ape kes! hahaha...tgkla pic archery tu sehat semacam cm da kena baja organic..muahahahaa...tp nila nk cite kesah sy, br jogging sikit da semput cm ape...sipot sedut tul..hahaa...mmg nk kena la jg pasni,kalu x nnti sports camp i kena tarik ngn crane...hheehee..dasat tul rasenye setelah sekian lame memalaskan diri...seruan kepada semua marilah jaga kesihatan...haaa mim ko nk ke pakai bj raye ketat??lupikirla sendiri...hahaha....BETA MAHU KURUS ;) tata...n morning...da azan da..

Wednesday, September 2, 2009

Ramadhan kareem

Posted by H.A.M.I.M at 9:18 PM 0 comments
harini masuk hari ke 12 kite semua berpuasa...hehehe...selamat berpuasa anda semua...wlaupun letih kena la jgk g class..ngantuk pun TAHAN!!hahaha...tp class archery la paling best cume letih ketla...tp td my target x brape nk tepat so i missed 4 arrows out of 6...lawak kn..hahaha...nway, i tetap enjoying it...i will post some pic for u guys...enjoy it! this friday as planned, mustangs will have a gathering...buka puasa ramai2...i xsabar..da la kuat mkan..tp i nk kurus...cmne neh..hahaha..xpela, slow2 ye x..manela leh kurus dlm sekelip mate tp ade jer one person neh every time she noticed she lose weight then siapla telinga i....xpela rezeki u kn...my next exam will be on next wednesday...so i think i'll stop here, happy fasting :)





**sempat ag pose sblum memanah..hehe




**aim n ready to shoot (tp target lari,muahahha)
 

RhaPsOdY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal