Friday, November 12, 2010

nak mencari bukan mudah

Posted by H.A.M.I.M at 12:19 PM 1 comments
senang je orang cakap, kahwin la
amboi kau ingat boleh beli sekilo 10hengget?
ingat dapat, payah wooo
lagi2 yang perangai cam aku neh

hai apela nasib, baru nak berkawan awak lak berperangai
baru nak kenal lebih, bercanggah pulak pendapat
nak berkawan nak dilayan tapi xnak relationship
siap boleh lagi kawan ngan org lain jugak

aku xkesah sangat yela tp sape xnak teman
tapi aku memilih, tp bukan ape pon
cume nak yang serasi, yang boleh diharap
bukan yang cam budak2 sgt, or skema...akak ganasla!

tapi aku pon satu, kdg cpt suka kadang cepat rimas
macam2 la kau, hengat kau diva!
ape kau sibuk! haaa tu jawapan aku kat org yg bg statement diatas
aku yang nak kawan sukati akula, lain org lain taste!

pesanan : carilah, pilihla supaya xmenysesal kalau da tersalah xboleh patah balik..soal kahwin bukan tuk sehari dua tapi nak kongsi idup selamanya insyaAllah..kalau couple xsuka boleh break, da kahwin xkan nak cerai pulak..

pesanan untuk diri : ade kat luar sane mungkin belum masanya, sabar ye..teruskan berusaha dan doa

mode : merawang jap mase break study cct

Monday, November 8, 2010

xtahu nak kata ape

Posted by H.A.M.I.M at 11:30 AM 0 comments
pg td 1st thing msg papa
xsanggup nak call
da berapa hari saya rase xsenang
so i needs to ask him

okay 1st thing pg td pasal test esk
yes i tau papa xbg
i degil nak but i kena consider die
so i asked

he said no
no choice

paling sedih ialah cam
world lit
not even half
mmg xteruk cam yang i pernah dapat

but die xsame cam lecturer lain
ade harapan ke..seriously i'm crying

hilang semangat nak g exm ptg ni :'(

Saturday, November 6, 2010

methods of da'wah

Posted by H.A.M.I.M at 3:38 AM 0 comments
5 hours and 20 minutes from now will be my first paper
yes, methods of da'wah
and i'm kinda lazy
yes..lazy at this hour bout couldn't sleep

dear God, please give me the strength

Thursday, November 4, 2010

easy come, easy go

Posted by H.A.M.I.M at 8:27 PM 0 comments
that what people said about most thing
i thinks it is true

feelings is a gift
without it, life were colorless

tears sometimes make us feel better
keeping it will hurts

deep down there, i feel it
but i do not know how to explain

i'm a human, not that perfect
i makes mistakes and i have feelings

should i keep hoping for something
or should i walk away, keep searching

can someone lend me your shoulder
i need it for sometimes

i'm not that tough as what people see
because i do know what people called hurt

its been awhile i do not feel it
but things that comes once in a while do hurts me

Allah created things with purpose
and because of what He had created i felt relief

Wednesday, November 3, 2010

excited, berdebar

Posted by H.A.M.I.M at 4:17 PM 2 comments
ye itulah perasaan saya
sampai cam lupa lak pada test final
teruja coz ni first time dapat feedback
tapi debar coz kena amek test

seronokla dapat pengalaman cmni
tapi yela kan, tkut xmemenuhi kehendak
ye saye seronok, t da kena reject br tau kau mim!
saya xhebat la g interbiu berlambak2, ni baru nak rase..haha

gini kak ton, kak nab n kak kiah
korang mesti tertanya2, ape jugakla budak mok neh..ahaa
saya apply kat jobstreet la jadi editor oxford fajar
tapi nun kt shah alam

akak tu call, betul2 pas aku bangun tido n angkat kain
hehee...die nak suruh amek test
katenye pas sampi ikut direction die bagi, call je die amek
baik kan..kau tunggula time aku kena test...jangan nk sengeh sgt mim! haha

*Alhamdulillah, saya xexpect lelebih tapi sekurang2 nye Allah s.w.t dengar doa saya...terima kasih xterhingga kepada-Nya
 

RhaPsOdY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal